Tambinh Bui

Tambinh Bui (1998) behaalde in 2018 cum laude haar bachelor farmacie aan de Universiteit Utrecht. Daarna begon zij aan de Selective Utrecht Medical Master (SUMMA), een masteropleiding tot arts-onderzoeker. Zij verrichte haar wetenschappelijke stage aan de Universiteit van Californië, San Francisco begeleid door prof. Laura van ’t Veer, dr. Jennifer Rosenbluth en prof. Boudewijn Burgering (‘An Organoid Model System to Study Resistance in Early-Stage Breast Cancer’), waarvoor zij werd genomineerd voor de Professor Chris Gips Prijs. Het onderzoek presenteerde zij o.a. op het San Antonio Breast Cancer Symposium 2022. Tevens ontving zij de scriptieprijs van de Nijbakker-Morra Stichting. In februari 2023 behaalde zij het artsexamen.
Naast haar studie is zij (bestuurs)lid geweest van de Apollo Society for Translational Medicine en zet zij zich in voor het ROSANNA Fonds voor Vrouwen.
In de toekomst hoopt zij als arts-onderzoeker de verbinding te kunnen leggen tussen het fundamentele onderzoek en de klinische praktijk.