Rianne Wauters

Rianne Wauters (1989) is Master studente geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Nadat zij in 2007 was afgestudeerd aan het VWO van het Reynaert College te Hulst, is ze begonnen met de studie geneeskunde.

Tijdens haar Bachelor, heeft ze naast haar studie onder andere het Radboud Honours Programme gevolgd en afgerond en tevens gewerkt als student-assistent in het Radboud Universitair Medisch Centrum. Nadat ze in 2009 met graad ‘Bene Meritum’ haar Bachelor diploma behaald heeft, heeft ze zes maanden in Rochester, MN, USA gewoond, om daar onderzoek te doen in de ‘Mayo Clinic’ aan de afdeling ‘Nephrology and Hypertension’. In deze studie heeft zij de cardiovasculaire risico’s en consequenties van ‘new-onset diabetes after kidney transplantation’ (NODAT) geanalyseerd in een cohort van 1146 niertransplantatiepatiënten. Dit heeft geresulteerd in ten minste twee publicaties (aan een derde wordt gewerkt) in hoog aangeschreven wetenschappelijke bladen, zoals ‘Transplantation’.

Na dit half jaar heeft ze 4 maanden rondgereisd in Zuid-Amerika om zo ervaring op te doen met een andere cultuur en haar Spaans te verbeteren. In september 2011 startte ze vervolgens met haar co-schappen en is hier tot op heden mee bezig. De tot nu toe drie gelopen co-schappen (interne geneeskunde, neurologie en psychiatrie) heeft ze alle drie afgerond met een 8.

Naar verwachting zal zij in december 2013 haar studie geneeskunde afronden. Ze heeft interesse om na het artsexamen wetenschappelijk onderzoek te combineren met het werken als arts (in opleiding) in de neurologie, maar staat ook nog open voor andere specialismen.

In 2012 werd zij door de Radboud Universiteit genomineerd voor de Professor Chris Gips prijs in verband met haar onderzoeksstage aan de Mayo Clinic te Rochester, MN, USA.

Titel Masterscriptie: Cardiovascular consequences of new onset hyperglycemia after kidney transplantation.

Supervisie UMCN: Joost P.H. Drenth, M.D., Ph.D. Professor of Gastroentrology and Hepatology.

Supervisie Mayo Clinic: Vicente E. Torres, M.D., Ph.D. en Fernando G. Cosio, M.D;

Division of Nephrology and Hypertension