prof. dr. Ingrid Molema

Prof. dr. Ingrid Molema (1964) studeerde farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Haar master graad behaalde ze in de richting farmacokinetiek. In 1992 promoveerde Molema aan de RuG op het proefschrift “Delivery of the anti-HIV drug azidothymidine (AZT) to T-lymphocytes with neoglycoprotein carriers”. Van 1992 tot 1994 was zij post-doctoral fellow aan de University of Texas Southwestern Medical Center in Dallas, V.S. In 1995 keerde ze terug naar de RuG als KNAW fellow en in 2000 werd ze universitair hoofddocent bij de sectie Medische Biologie en de basiseenheid Farmacokinetiek & Drug Delivery van het Universitair Centrum voor Farmacie van de RuG. In 2004 werd Molema bij de Faculteit der Medische Wetenschappen benoemd tot hoogleraar Levenswetenschappen.

 

Het onderzoek van Molema richt zich op het ontrafelen van de moleculaire basis van microvasculaire endotheel cel disfuncties bij inflammatoire en angiogene aandoeningen en de farmacologische beïnvloeding van deze cellen door middel van o.a. drug-targeting.

Haar onderwijs activiteiten houden o.a. in het ontwikkelen van curricula voor de bacheloropleidingen Levenswetenschappen en het geven van colleges aan bachelor, master, en PhD studenten biomedische wetenschappen. Regelmatig geeft Molema ook colleges aan post-graduates en aan middelbare scholieren als onderdeel van de RuG ‘Scholierenakademie’.