Pierre Raeven

Pierre Raeven (1984) behaald in 2003 zijn eindexamen VWO aan het Bisschoppelijk College Broekhin te Roermond en studeerde vervolgens geneeskunde aan de Maastricht University. Naast zijn studie was hij actief als lokale penningmeester bij IFMSA, waarna hij zich op het wedstrijdroeien stortte.

Zijn coschappen voltooide hij in Nederland, Duitsland en Australië. Zijn wetenschappelijke stage (wetenschapsparticipatie, WESP) voerde hij uit in het Ludwig Boltzmann Institute for Experimental and Clinical Traumatology te Wenen.

Zijn stage, met als thema “Temporal dynamics of PAI-1 protein/gene expression and treatment with anti-PAI-1 siRNA in murine fibroblasts and sepsis”, introduceerde hem in de wereld van moleculaire biologie, biochemie en experimentele geneeskunde. Begeleid werd hij in Wenen door prof. dr. dr. Martijn van Griensven en in Nederland door prof. dr. Luc Snoeckx. De masterscriptie die uit deze stage voortvloeide werd door de Maastricht University genomineerd voor de Chris Gips Prijs.

In 2009 behaalde Pierre zijn artsexamen en begon hij aan een promotietraject in het PhD programma ‘Molecular Signal Transduction’ aan de Medische Universiteit van Wenen. Toekomstige aspiratie zijn een opleiding tot specialist gecombineerd met klinisch/experimenteel onderzoek. De lokalisatie van de vervolgcarrière is nog niet besloten. Behalve de geneeskunde en het wetenschappelijk onderzoek is het uitoefenen van verschillende buitensporten (roeien, wielrennen, diverse alpinesporten) een belangrijk onderdeel van Pierre’s  leven. Ook bekleed hij momenteel een bestuursfunctie binnen de Weense Roeiclub ‘Pirat’.