Marc Lammers

Marc Lammers (1985) is in 2003, na het behalen van het gymnasium diploma op Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven, begonnen aan de studie geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Na vier jaar van zowel bestuurlijke als niet-bestuurlijke nevenactiviteiten bij het Utrechts Studenten Corps is hij voor het eerst in aanraking gekomen met de Keel-, Neus- en Oorheelkunde en cochleaire implantaten. Na een literatuurstudie over een nieuwe ontwikkeling in de cochleaire implantatie in het vierde en vijfde jaar, heeft hij gekozen om voor zijn wetenschappelijke stage in het laatste studiejaar naar Duitsland te gaan.

Van juni tot en met augustus 2010 heeft hij onder begeleiding van Dr. A. B├╝chner (MHH), Prof. Dr. T. Lenarz (MHH) en Dr. G.A. Van Zanten (UMC Utrecht) aan de Medizinische Hochschule Hannover, Duitsland, onderzoek gedaan naar het recent ontwikkelde Nucleus Hybrid-L cochleaire implantaat. Hij heeft daar specifiek gekeken naar de geluidslokalisatie vaardigheden van gebruikers van dit nieuwe implantaat.

In 2010 is zijn scriptie ‘Sound localization with the Hybrid-L cochlear implant’ door het UMC Utrecht genomineerd voor de Chris Gips prijs 2010.

Sinds mei 2010 is hij werkzaam als arts-onderzoeker bij de afdeling KNO-heelkunde van het UMC Utrecht en doet hij promotieonderzoek naar de plasticiteit van de auditieve cortex in dove kinderen na cochleaire implantatie.