Karen Wever

Karen Wever (1986) behaalde in 2004 haar gymnasium diploma cum laude aan het Keizer Karel College te Amstelveen. Na een jaar Biomedische Wetenschappen gestudeerd te hebben aan de Vrije Universiteit, startte zij in 2005 met de opleiding Geneeskunde aan het VUmc te Amsterdam.

Drie jaar later had zij de bachelor afgerond en begon zij met haar Wetenschappelijke Stage als onderdeel van de master. Hiervoor reisde zij af naar Sydney, Australië. Na enkele maanden had zij haar onderzoek, met als titel “Reversibility of tenofovir-related renal toxicity” en Prof. Dr. Andrew Carr en Dr. Michiel van Agtmael als haar, respectievelijk, buitenlandse en Nederlandse begeleider, afgerond en heeft ze de resterende tijd gebruikt om door Australië en Nieuw-Zeeland te reizen.

In juli 2009 werd haar onderzoek door Prof. Dr. Carr gepresenteerd op de 5th International AIDS Society (IAS) Conference on HIV Pathogenesis, Treatment and Prevention in Kaapstad, Zuid-Afrika. Wegens co-schappen kon Karen hier zelf helaas niet bij aanwezig zijn. Daarnaast werd zij in 2010 namens het VUmc genomineerd voor de Professor Chris Gips Prijs en werd haar onderzoek in september 2010 gepubliceerd in JAIDS. 

Vrijwel direct na terugkomst in Nederland is ze begonnen met haar co-schappen. Na een jaar junior co-schappen en in aansluiting daarop de ‘echte’ co-schappen Interne Geneeskunde en Heelkunde heeft ze 13 weken wachttijd gehad. Inmiddels heeft ze het co-schap traject weer opgepakt met de hoop om in oktober 2011 het artsexamen behaald te hebben en zich daarna te kunnen specialiseren binnen de Interne Geneeskunde.