Ilse Rood

Ilse Rood (1987) is studente Geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2005 behaalde zij haar gymnasium diploma op het Olympus College te Arnhem. Direct daarna startte zij met de opleiding Geneeskunde. Het arts-examen verwacht zij in 2011 te behalen.

Na het behalen van de graad ‘Bachelor of Science’ in 2008 vertrok zij voor wetenschappelijk onderzoek naar het ‘Clinical Proteomics Laboratory’ van de Universiteit van Louisville (USA). Hier verrichtte zij een half jaar onderzoek naar het isoleren van exosomen uit urine van patiënten met het nefrotisch syndroom. De verwachting is dat deze exosomen van betekenis zijn in de ontdekking van nieuwe diagnostische en prognostische biomarkers. In deze onderzoeksperiode bezocht ze de ‘Renal Week’ van de American Society of Nephrology (ASN) in Philadelphia (USA). Een jaar later (2009) stond ze zelf op dit nefrologie-congres en presenteerde haar eigen onderzoek, ditmaal te San Diego (USA). In 2010 is het onderzoek gepubliceerd in de ‘Kidney International’. In 2010 werd zij namens het UMCN genomineerd voor de Chris Gips Prijs 2010.

Momenteel is zij bezig met de co-schappen. Daarnaast is ze actief in wetenschappelijk onderzoek bij de afdeling Nefrologie van het UMCN. Na het behalen van het arts-examen heeft ze de ambitie om de opleiding Interne Geneeskunde/Nefrologie te gaan combineren met promotie-onderzoek.

Titel Masterstage: Biomarker discovery in Idiopathic Membranous Nephropathy: The role of exosomes.”

Clinical Proteomics Laboratory of the University of Louisville, KY, USA.

Supervisors Louisville: M. Merchant, PhD en Prof. J. Klein, MD, PhD.

Supervisors UMCN:    Dr. J. Deegens, MD, PhD en Prof. Dr. J. Wetzels, MD, PhD.