Floortje Ruiter

 

Floortje Ruiter (1985): Van jongs af aan wilde ik dokter worden. Maar toen ik in 4VWO opzoek ging naar andere mogelijkheden voor het geval ik uitgeloot zou worden, werd ik gegrepen door de studie Bewegingswetenschappen aan de VU. Na het behalen van mijn VWO-diploma in 2003 ben ik dan ook met deze studie begonnen. Dit heb ik met veel plezier gedaan, maar tijdens een van mijn reizen begon geneeskunde toch weer te kriebelen. En heb ik besloten mijn bachelor af te maken en te gaan loten voor geneeskunde. Voor het behalen van mijn bachelor heb ik onder andere een scriptie geschreven over training van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

In 2007 ben ik begonnen met geneeskunde aan de UvA-AMC. Na een goed propedeuse jaar ben ik toegelaten tot het honours-programma van geneeskunde. Daarnaast ben ik vanaf mijn tweede tot vierde jaar betrokken geweest bij de Dutch Bacterial Meningitis Study, AMC. En heb hier onder andere meegewerkt aan een stuk over gehoorsverlies bij volwassenen met bacteriele meningitis.

Voor mijn wetenschappelijke stage ben ik in 2011 naar Boston geweest. Om daar aan Harvard Medical School – Children’s Hospital Boston onderzoek te doen naar een nieuwe vorm van een bekende IgE receptor: sFcsRI. Voor mijn scriptie heb ik onderzocht of deze receptor een mogelijke biomarker is voor de ziekte eosinofiele oesofagitis. Daarnaast heb ik een review geschreven over deze receptor en twee aanverwante receptoren  (sCD23 en Galectin) en meegewerkt aan de validering van een nieuwe ELISA om deze receptor te kunnen meten. Zowel het review als de validering zijn gepubliceerd.

Momenteel ben ik druk bezig met mijn co-schappen. En hoop ik in oktober-november 2013 mijn arts-diploma te halen. Hierna zou ik graag promotie onderzoek gaan doen,  indien mogelijk gecombineerd met werk in de kliniek.  Graag zou ik promotie onderzoek doen binnen de kindergeneeskunde, maar in welke subspecialisatie daar ben ik nog niet uit omdat ik diverse vakgebieden erg leuk vind. Wel zou ik graag translationeel onderzoek willen doen, zoals ik in Boston heb gedaan.  Omdat de combinatie laboratoriumonderzoek – kliniek me erg aanspreekt.

 

In 2012 werd zij door de Universiteit van Amsterdam genomineerd voor de Professor Chris Gips Prijs.

Supervisor AMC: Prof. dr. H.S.A. Heymans

Supervisor HMS: dr. E. Fiebiger

Titel masterstage: sFcsRI: A possible biomarker for Eosinophilic Esophagitis?