Daria Valerio

Daria Valerio (1986), studeert sinds 2004 geneeskunde aan de Universiteit Leiden en werd genomineerd voor de Chris Gips prijs 2009-2010 met de masterscriptie “The effect of corticosteroid and b-adrenergic receptor agonist treatment on CXCR4 signaling in WHIM patients”. Hiertoe heeft ze zes maanden onderzoek gedaan in het Mount Sinai Hospital in New York, VS, op de afdeling Genetics & Genomic Science and Paediatrics bij de kinderarts dr. George Diaz.  Kinderoncoloog dr. Wouter Kolle  trad hierbij op als haar Nederlandse supervisor. Met deze masterscriptie won zij de LUMC Student Research award 2009.

Daria volgde tweetalig onderwijs (Engels-Nederlands) op het Rijnlands Lyceum, Oegstgeest waar ze hoofd van de leerlingenraad was en haar VWO diploma cum laude behaalde in 2004. In Leiden werd ze lid van studentenvereniging Minerva en werkte tijdens haar studie in de horeca en in 2009 voor het griepvaccinatie programma bij de GGD. Zij behaalde haar doctoraal cum laude in januari 2010 en momenteel loopt ze het co-schap heelkunde in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) te Gouda.

In november 2011 beoogt ze haar artsexamen te behalen, waarna zij een specialisatie kindergeneeskunde in de VS aspireert. Haar wetenschapsstage in New York heeft haar dermate enthousiast gemaakt voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek dat ze hoopt in haar toekomstige carrière patiëntenzorg en basaal cel onderzoek te kunnen combineren en wellicht te promoveren op het gebied van (kinder-) oncologie, hematologie of immunologie.